Werkgevers

Heeft u medewerkers met financiële problemen?
Een werkgever is al snel € 13.000 per jaar kwijt aan een medewerker met schulden.

Uit onderzoek van het NIBUD is gebleken dat ruim 62 procent van de werkgevers, personeel heeft met financiële problemen.
Vaak brengen deze problemen voor een werkgever hoge kosten met zich mee.
Denk aan de kosten bij een loonbeslag, maar ook het hoger ziekteverzuim en verlies van productiviteit. Niet alle medewerkers durven met hun financiële problemen naar hun werkgever toe te stappen, of weten niet dat ze hiervoor terecht kunnen.

Hoe is dit bij u geregeld?

Vanwege de hoge kosten die gemaakt worden voor werknemers met financiële problemen, is het als werkgever niet onverstandig om hierin te ondersteunen.
Wanneer een personeelslid al langere tijd te maken heeft met bijvoorbeeld schulden verhoogt dit de kans op stress en ziekteverzuim aanzienlijk.
Tevens wordt het heldere denken hierdoor verstoord waardoor menigeen zelf geen uitzicht ziet uit de situatie.

Hierbij kan een budgetcoach helpen. Door weer structuur aan te brengen, grip te krijgen op de situatie en te zorgen voor hernieuwde financiële zelfredzaamheid.

Een budgetcoach is gespecialiseerd in zowel kleine als grote financiële vraagstukken, het (her)krijgen van inzicht, het helpen bij het maken van afspraken bij schulden en zelfs begeleiding binnen een schuldhulpverleningstraject.

 
Hoe herkent u, of uw medewerker financiële problemen heeft?
Focus Budgetcoaching - budgetcoach - financieel adviseur - zevenbergen - roosendaal - breda - bergen op zoom - etten leur - moerdijk

Signalen

Natuurlijk loopt niet iedereen met zijn situatie te koop en zal niet iedere medewerker bij u aankloppen.

Toch zijn er voldoende signalen om te vermoeden dat uw personeelslid financiële problemen ondervindt.
Denk hierbij niet alleen aan de duidelijke signalen, zoals het steeds vaker vragen van een voorschot, maar ook meer ziekteverzuim.
Minder productiviteit, in het algemeen meer prikkelbaar, niet aanmelden voor (betaalde) personeelsuitjes en zich erg afzijdig houden, waar dat eerst niet het geval was.
Wanneer er duidelijke veranderingen hebben plaats gevonden in het gedrag van een medewerker, kan dit een gevolg zijn van financiële problemen.
Kan, want dit hoeft natuurlijk niet.
Maar merkt u gedragsveranderingen op, maak het bespreekbaar.

Werkwijze

Wanneer u denkt dat Focus Budgetcoaching iets voor u kan betekenen plannen we eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.
Dit kan persoonlijk bij u op locatie, maar ook via telefoon of Teams.
Tijdens dit gesprek wordt u de meerwaarde van het inschakelen van een budgetcoach uitgelegd en krijgt u antwoord op alle vragen.

Nadat u als werkgever heeft besloten dat u uw werknemer wilt helpen, wordt er een vrijblijvend gesprek met de werknemer ingepland.
Aan de hand van dit gesprek wordt er een coachplan opgesteld inclusief planning en te verwachten verloop van het traject.
In dit coachplan staat uitgewerkt voor welk pakket er wordt gekozen en wordt dit voor u als werkgever onderbouwd.
Tevens ontvangt u met het coachplan de offerte.
Na schriftelijk akkoord op de offerte wordt het traject in werking gesteld.

Focus Budgetcoaching - budgetcoach - financieel adviseur - zevenbergen - roosendaal - breda - bergen op zoom - etten leur - moerdijk

Halverwege het traject ontvangt u als werkgever een tussentijdse evaluatie, zodat u weet hoe uw medewerker tijdens het traject met de aangeboden hulp om gaat.
Tevens kan er desgewenst nog bijgestuurd worden indien dit noodzakelijk is. 
Aan het eind van het traject ontvangt u de eindevaluatie en tot 3 maanden na het traject kan de medewerker nog contact opnemen indien er nog vragen of problemen ontstaan.
Zo weet u zeker dat uw medewerker niet aan zijn / haar lot wordt over gelaten.